Engeller Drama İle Aşılıyor

Açıldığı günden beri yüzlerce öğrencinin eğitim gördüğü Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nde engelli bireyler için de drama ve ritim eğitimleri düzenleniyor. “Yaratıcı Drama Yönteminin Zihinsel Yetersizliği Olan Çocuklarla Okuduğunu Anlama Becerisi Üzerine Etkisi” başlığıyla yüksek lisans tezi hazırlayan Şenay Arslan Soyaltın, Gençlik Sanat Merkezi’nde 25-40 yaş arası 20 engelli bireye drama dersleri veriyor. Özel eğitime devam eden ve özel öğrenme güçlüğü olan çocukların sosyal becerilerini geliştirmelerine yönelik çalışmalarını sürdüren Soyaltın’la konuştuk. Soyaltın, ilişki kurmaktan kaçınan katılımcıların, drama derslerinden sonra diyalog geliştirip göz teması kurduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı

Oyundan Masala Atölyesi

21 Nisan Çarşamba günü İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin düzenlediği Çevrimiçi Çocuk Şenliği’nde çocuklarla buluştuk. Bu güzel davet için İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Hocalarına ve birlikte oyun oynadığımız tüm çocuklara teşekkür ederiz.

Engelsiz Eğitim Zirvesi

Şenay Arslan Soyaltın, 17-18 Nisan Tarihleri arasında, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin düzenlediği “Engelsiz Eğitim Zirvesi” katılımcıları arasındaydı. Prof. Dr. Buket Aksu, Dr. Özgür Bolat, Prof. Dr. Cem Balçıkanlı, Prof. Dr. Oğuz Özyaral gibi katılımcıların olduğu seminerde, Şenay Arslan Soyaltın, “Özel Eğitim, Yaratıcı Drama ve Sosyal Beceri” konusuyla seminer katılımcısıydı…

Bir Renklilik Masalı

“Evvel zaman içinde

Kalbur saman içinde

Renkler oyun oynar

Eski hamam içinde

Hamamın kubbesi delik

İçinden çıktı hikayecik

Anlatırsam tatlanır

Masal olup ballanır…”

30 Ocak 2021 tarihinde Betül Meriç Yeşil ve Ahmet Yeşil’in katılımıyla  masal dinletisi gerçekleştirildi. Aile katılımlı masal dinletimizde çocuklarla birlikte çok eğlendik.

Mutluluk Kavanozu

217 Aralık 20020 Saat 13.00-14.00 arası, Şenay Arslan Danışmalık Merkezi olarak Aile Katılımlı ve etkinlikli bir masal dinletisi gerçekleştirdik.

Betül Meriç Yeşil’in bir yeni yıl masalı anlattı dinleye Ahmet Yeşil müziğiyle eşlik etti. Moderatörlüğünü Şenay Arslan Soyaltın yaptı…

DİSLEKSİLİ ÇOCUKLARA ÖZEL, OYUN VAKTİ

DİSLEKSİLİ ÇOCUKLARA ÖZEL, OYUN VAKTİ –

Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği – Disleksi Derneği

Disleksi Haftası boyunca tüm paydaş ve taraflarla etkinlikler yaparak ülke çapında Disleksi Farkındalığı yaptık.

Şimdi, Disleksili Meleklerimizle Zoom programı üzerinden etkinlik yapıyoruz.

Disleksili Çocuklarımız, Oyun vakti atölyesinde, oyun yoluyla tanışma, iletişim, etkileşim becerilerini geliştirici oyunlar oynayacaklardır.

Çocuklarımız dikkatlerini oyuna verecekler ve bu atölyede hem birlikte vakit geçirecek hem de eğlenecekler.

Uzman Drama hocamız Şenay Aslan Soyaltın ile 20 çocuğumuzun on-line katılacağı etkinliğimiz derneğimizin youtube sayfasından eş zamanı olarak yayınlanacaktır.

Türkiye’de ilk defa Disleksili Çocuklar için yapılan on-line oyun etkinliğimize 20 çocuğumuz Zoom üzerinden katılacak, etkinlik eş zamanlı olarak aşağıda verilen Derneğimizin Youtube linkinden canlı olarak yayınlanacaktır.

Etkinliğimize katılmak isteyen ailelerimiz aşağıdaki formu doldurması gereklidir.

FORM;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRHqotlAbiGOFahx2lDD5FHtizQc7Z0BkjQTSsqBVizCszUQ/viewform?usp=pp_url

Eş zamanlı olarak YOUTUBE kanalından yayınlanacak olan yayınımızın liki;

https://youtube.com/channel/UCM1r26K-xLI_FCsvz6qeShg

Ankara Üniversitesi’nde Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü 2003 yılında bitirdikten sonra, aynı üniversitede Yaratıcı Drama Yüksek Lisans Programı’nı tamamlayan SOYLATIN, Çağdaş Drama Derneği’nin Yaratıcı Drama Eğitmenliği/Liderliği programını bitirmiş, halen Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi’nde Özel Eğitim Birimi kolaylaştırıcılığı yapmaktadır.

Haberin tamamı için http://www.disleksidernegi.com/disleksili-cocuklara-ozel-oyun-vakti?fbclid=IwAR1PHw5OysaukoDL4Hlridx_dtxs08Z75BsSm7vW5IOcD2Tn8xSWVGQljyg